SPORT

„Mnogo mi znači što mogu opet da budem najbolji na svetu“

Legendarni Rafael Nadal kaže da se raduje što ima šansu da ponovo bude najbolji igrač sveta. Španac je odlučio da ne igra Dejvis kup u septembru za svoju zemlju jer želi da se odmori posle US Opena.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Nadal (36) će pre Njujorka nastupiti na Mastersu u Sinsinatiju, a ponovo će biti prvoplasirani na ATP listi ako osvoji taj turnir, a Rus Danil Medvedev ne stigne do četvrtfinala ovog Mastersa.
Španski teniser ove sezone ima skor od 35 pobeda i četiri poraza, a osvojio je i Australijan open i Rolan Garos.

„Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan u ovom delu moje karijere. Nisam očekivao da to može da se dogodi. Ali, ne razmišljam o tome, moj cilj je da budem zdrav i da igram na turnirima na kojima želim da igram“

Rafael Nadal
španski tenser
Španski teniser će u drugom kolu turnira u Sinsinatiju igrati sa pobednikom duela između Hrvata Borne Ćorića i Italijana Lorenca Musetija.
Nadal je u karijeri samo jednom osvojio Masters u Sinsinatiju i to 2013. godine. Španac na ovom turniru ima skor od 22 pobede i 11 poraza.
Zanimljivo da je Nadal odustao od igranja Dejvis kupa koji se održava u Valensiji u septembru, a Španci su u grupi sa Srbijom, Kanadom i Južnom Korejom. Tako je izostao novi obračun između njega i Novaka Đokovića.
Razlog neigranja je želja da se odmori posle US Opena i američke turneje na kojoj se nalazi, ali Španci i bez njega imaju paklen tim.
SPORT
Reči legende uzdrmale Ameriku: Pustite Novaka da igra!
SPORT
Španac nemoguće učinio mogućim – i osvojio Masters titulu /video/
Komentar