SPORT

Rusija je odahnula zbog mladog Sergeja – „Vidimo se na terenu"

Sergej Pinjajev (17), mladi vezista Krila Sovjetov, oseća se bolje, potvrdio je ruskim medijima doktor kluba iz Samare Kuri Čačaev. Talentovani fudbaler je iz Samare prebačen u Sankt Peterburg, zatim i u Moskvu gde će ga lečiti konzervativnom metodom.
Sputnik
Pratite Sputnjik i na letovanju

Sputnjik Srbija neometano možete čitati širom Evrope na mobilnoj aplikaciji koju ćete pronaći OVDE. Aplikaciju takođe možete preuzeti i putem linka apkfab.com

Lekari su prethodno mladom 17-godišnjem veznom fudbaleru dijagnostifikovali sponatni kolaps (pneumotoraks) levog plućnog krila.

„Tokom ispitivanja, Sergej je podvrgnut CT skeneru. Rezultate će pogledati još jedan konzilijum lekara. U svakom slučaju, Sergej se oseća vrlo dobro“, potvrdio je Čačaev sredinom prošle nedelje.

Pneumotoraks je, inače, patološko akumuliranje vazduha u prostoru za tečnost oko pluća, koje dovodi do problema u razmeni gasova tokom disanja. U nekim situacijama, pneumotoraks dovodi i do nedostatka kiseonika i snižavanja krvnog pritiska, a ako se ne leči, može da izazove srčani udar.
SPORT
Rusija u strahu zbog Sergeja: „Vratiću se još jači!“
U međuvremenu, mladi fudbaler je boravio na ispitivanjima i u Samari, ali i na Institutu zdravlja Ruske Federacije u Sankt Peterburgu.

„Posle brojnih konsultacija kvalifikovanih domaćih i stranih specijalista, odlučeno je da Sergeju bude preporučena konzervativna metoda lečenja, bez operacije. Period oporavka trajaće oko mesec i po dana, a prve dve nedelje provešće na lečenju u Moskvi", objasnio je Čačaev.

U ime kluba Krila Sovjetov lekar se zahvalio guverneru regiona Samare Dmitriju Azarovu za veliku pomoć u zbrinjavanju Pinjajeva, kao i Dmitriju Igoreviču koji se pobrinuo da sve bude odrađeno profesionalno.
„Sergej, vidimo se opet na fudbalskom terenu", poručio je Čačaev.
Sergej Pinjajev je ponikao u FK Čertanovo, a 2017. je boravio u fudbalskoj akademiji Mančester junajteda. Od leta 2021. je član kluba iz Samare, a za to vreme je odigrao 31 meč i zabeležio četiri gola i tri asistencije.
Bio je i reprezentativac Rusije u svim mlađim kategorijama.
SPORT
Navijači Fenerbahčea skandirali Putinu /video/
SPORT
Ova glava luda pobiće se svuda – i nikada neće dati na sebe /video/
Komentar