SPORT

Profesor može da bira – šampioni pamte njegove „male stvari“ za velika dela

Šampion NBA lige - Golden Stejt namerava da zadrži srpskog Profesora Nemanju Bjelicu u svojim redovima. Naime, Beli je neograničeni slobodan agent, a generalni menadžer Voriorsa Bob Majers je poručio da je želja kluba da tokom leta zadrži na okupu sve košarkaše koji su ušli u „free agency“.
Sputnik
Nemanja Bjelica postao je tek četvrti Srbin koji je osvojio šampionski NBA prsten, i u potpunosti je konačno pronašao sebe u Sjedinjenim Američkim Državama i najjačoj ligi na svetu.
Činio je „male stvari“ za velika dela i još veće rezultate Golden Stejta, koji je na kraju preko Bostona uspeo da se domogne sedmog prstena, a četvrtog u poslednjih osam sezona.
Bjelica ili Profesor kako ga zovu u SAD, maestralno je koristio svaku priliku koju mu je u plej-ofu ukazao trener Stiven Ker. Igrao je "flastera" na Džejsonu Tejtumu, najboljem košarkašu Seltiksa, koji kada je Bjelica bio na parketu, praktično ništa nije uspevao da pogodi.
„Nemanja je sjajan košarkaš. Tako dobro čita i oseća igru. Žao mi je što ga nisam koristio više jer je odličan u oba pravca i njegovi minuti su fantastični“, priznao je grešku Stiv Ker, mada u finalu srpskom reprezentativcu u odlučujućem meču nije dao ni minut, što je neobjašnjivo.
Ali, rezultat je jedino merilo, a kako je GS osvojio prsten, tako niko ne komentariše Kera. Čak ni Nemanja Bjelica koji je uživao u činjenici da je deo šampionske ekipe i da su njegove „male stvari“ donele veliki rezultat ekipi na kraju.
„Slobodni igrači, pogotovo neograničeni slobodni agenti, su van naše kontrole. Nadam se da će nam dati šansu da se dogovorimo i da odgovorimo na ponude drugih klubova. Ne moraju, ne duguju nam, ali... Kada stvoriš pobednički tim i imaš dobru hemiju u svlačionici, trebalo bi da dobiješ priliku da ostaneš konkurentan", rekao je Majers.
A Golden Stejt bi mogao da ostane bez čak sedmorice igrača koji su postali „free agency“.
Osim Nemanje Bjelice, tu su još i Kevon Luni, Oto Porter Džunior, Andre Iguadala, Demion Li, Geri Pejton II i Huan Toskano Anderson.
Bjelica je prošle sezone prosečno igrao 16 minuta, ubacivao je 6,1 poen, uz 4,1 skok i 2,2 asistencije. Procenti šuta 46,8 odsto iz igre i 36,2 odsto za tri poena.
SPORT
Hoće li Popovič da „ukrade“ Nikolu Jokiću?
SPORT
CSKA predstavio Rajkovića, Vatutin najavio: Možda dođemo u Srbiju, ali i srpski klubovi u Moskvu
SPORT
Jokićev ogroman uticaj na košarku – i van terena
Komentar