RUSIJA

Rusija: Kijev sprema provokacije u silosima sa žitom

Služba bezbednosti Ukrajine, podstaknuta zapadnim pokroviteljima, sprema provokacije u silosima kako bi optužili ruske vojnike za neselektivne napade na civilnu infrastrukturu, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Istovremeno, kako je naveo, Zapad nastoji da što pre izvuče žito iz Ukrajine, nimalo ne brinući šta će se dešavati u zemlji nakon što opustoše silose.
Prema rečima Mizinceva, humanitarna situacija u regionima pod kontrolom Kijeva uskoro će postati kritična. On je naveo i podatak da je više od 20 odsto dece, uzrasta do pet godina, neuhranjeno.
„Pri tome je kijevski režim, bez obzira na veliki deficit prehrambenih proizvoda i opasnost od krize s hranom, zanemarujući blagostanje sopstvenog naroda, spreman na sve kako bi ugodio kolektivnom Zapadu, koji licemerno govoreći o humanitarnoj podršci nastoji da što pre izvuče žito iz Ukrajine tzv. koridorima solidarnosti uvedenim od strane EU, ne brinući šta će se dešavati u zemlji nakon što opustoše silose“, naveo je general.
Sve to se dešava u atmosferi neprekidne histerije „civilizovanog Zapada “ i lažnih optužbi na račun Rusije da u svetu veštački stvara krizu po pitanju hrane.
U naselju Prosjana u Dnjepropetrovskoj oblasti ukrajinski ekstremisti su minirali silos koji uskoro nameravaju dignu u vazduh s namerom da optuže rusku vojsku, naveo je Mizincev.
Pore toga, u selu Vrubovka u LNR na teritoriji prehrambenog kombinata ukrajinske snage su rasporedile višecevne bacače raketa. Pri tome, neprekidno pucaju na ruske položaje kako bi isprovocirali odgovor.
RUSIJA
Rusija odbacuje optužbe da koristi „glad kao oružje“; „Imamo sve mogućnosti da sprečimo krizu“
Komentar