VAŽNO OBAVEŠTENJE
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).
Konkurencija na takmičenju u Palermu je bila velika - učestvovalo je 150 pica-majstora iz celog sveta, a među njima najviše - italijanskih.
„Italijane pobediti na njihovom terenu je izuzetno teško, ali pošlo mi je za rukom, i prezadovoljan sam ovim rezultatom”, rekao je Zlatković.
Dodao je da se odluka o pobedniku najviše zasnivala na kvalitetu napravljenog testa.
„A isto se žiri oduševio kako sam ja to servirao. To je bilo oduševljenje čim sam izneo pice pred žiri“, kaže Zlatković, koji je u jednoj od kategorija, da bi, kako kaže - oslikala odakle on kao takmičar dolazi, napravio picu sa duvan-čvarcima i ajvarom.
Zlatković je odao i jednu tajnu dobrog testa za picu rekavši da je važno da se ono umesi - dan ranije, i da se čuva u frižideru.
Sutradan se testo oblikuje u lopticu i rastanji u koru debljine oko dva milimetra uz pola centrimetra ruba, kada je reč o klasičnoj pici, objavio je RTS.