SPORT

Rus spreman da se suoči sa „najvećim neprijateljem“

Ruski teniser Danil Medvedev vratio se treninzima posle duže pauze zbog operacije kile. Svetski broj dva će od 18 časova zaigrati na turniru u Ženevi, a rival će mu biti Rišar Gaske.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izostao je najveći rival Novaka Đokovića u borbi za vrh ATP liste sa Mastersa u Monte Karlu, Madridu i Rimu. Ali će odraditi pripremu u Ženevi, posle čega ga već iduće sedmice očekuje Rolan Garos.
Jasno je da je trenutno Medvedev daleko od top forme, ali svakako raduje činjenica da se konačno vratio treninzima, uskoro i zvaničnim mečevima.
„Utisak mi je kao da se Danil vraća sa odmora, a ne da se vraća iz povrede. Operacija je protekla u redu, bez ikakvih problema i bez šavova. Svakog dana je napredovao i mogao je da radi više stvari nego dan ranije. Poslednje na čemu smo radili i šta smo testirali jeste servis. Četvrte nedelje je mogao da nastavi sa normalnim treningom i počela je ona prava priprema“, izjavio je Žil Servara trener svetskog broja dva.
Poznato je da Medvedev ne voli šljaku i da će ona biti njegov najveći neprijatelj. Ipak, prema informacijama iz njegovog tabora prihvatio je to kao činjenično stanje stvari i sprema je da se takmiči na najvišem nivou posle operacije bruha i povratka u trenažni proces.
Mirniji je ove godine i lakše je raditi sa njim. Svestan je da za povratak na šljaku mora da bude tolerantniji. Opet, tu je i pritisak. Rolan Garos je veliki cilj sam po sebi. Krećemo od Ženeve, a onda nas čeka Pariz“, rekao je Žil.
Otkrio je zatim čovek kojem je poveren rad sa Danilom i koji su ciljevi najboljeg ruskog tenisera u periodu koji nailazi.
„Cilj je da osvojio tri turnira na travi. Ima hiljadu poena koje može da osvoji u Hertogenbošu, Haleu i Majorki“, zaključio je Žil Servara.
SPORT
Bosanka savladala Grend slem šampionku
SPORT
Nadal ide u Pariz – ali Rolan Garos je pod znakom pitanja!
SPORT
Novakov sin Stefan osvojio turnir – isti dan kada i Đoković Rim
Komentar