SRBIJA

Selaković sa Guterešom: Ključan nastavak angažmana Unmika

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, sa kojim je razgovarao o predstojećoj sednici Saveta bezbednosti i istakao da je kontinuirano razmatranje situacije na KiM pred ovim telom od suštinskog značaja kako za Srbiju tako i za međunarodnu zajednicu.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U kontekstu zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta, Selaković je podvukao da su UN za Srbiju najznačajnija međunarodna organizacija, istakavši da je od ključne važnosti nastavak angažmana Unmika, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Selaković je informisao generalnog sekretara o učestalim napadima na Srbe, njihovu imovinu i objekte Srpske pravoslavne crkve, poručivši da ti incidenti nedvosmisleno ukazuju na ugroženost našeg naroda i krhku bezbednosnu situaciju u pokrajini.
Šef srpske diplomatije ponovio je da je Srbija apsolutna opredeljena za očuvanje mira i bezbednosti i da će nastaviti da insistira na zaštiti srpskog stanovništva na KiM.
Posebnu pažnju u razgovoru ministar je posvetio problemu interno raseljenih lica sa KiM, prenosi Tanjug.
Selaković je Gutereša informisao o situaciji u regionu, naglasivši da je Srbija dosledno stub političke stabilnosti na zapadnom Balkanu.
Srbija, kako je istakao, svoj puni doprinos delovanju UN i očuvanju međunarodnog mira pruža kroz učešće u misijama UN širom sveta, dodavši da smo sa više od 260 plavih šlemova treći u Evropi i prvi u regionu po kontribuciji mirovnim snagama UN.
SRBIJA
Stefanović: Srbija želi najsnažniju vojsku u regionu
SRBIJA
Lajčak: Na glavnim pregovaračima da postignu dogovor
Komentar