SRBIJA

Određen pritvor v.d. direktoru Nacionalnog parka „Đerdap“

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana v.d. direktoru Nacionalnog parka „Đerdap“ Lazaru Mitroviću, osumnjičenom da je zloupotrebio službeni položaj.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Čelnom čoveku NP „Đerdap“ pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke, saopštio je sud. Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak Mitrović i njegov branilac imaju pravo da podnesu žalbe u roku od tri dana.
Mitrović se tereti za krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem.
Tužilaštvo za organizovani kriminal juče je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Mitrovića postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebljavajući službeni položaj u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa.
Pod istragom je i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta, preneo je Tanjug.
SRBIJA
Uhapšen direktor Nacionalnog parka „Đerdap“
Komentar