SVET

Šon Pen poziva milijardere da kupe borbene avione za Ukrajinu

Američki glumac Šon Pen pozvao je bogatog filantropa da ponudi 500 miliona dolara za nabavku najmanje dve eskadrile borbenih aviona, kao i protivraketnih odbrambenih sistema za Ukrajinu, nakon što je Vladimir Zelenski ponovo molio od SAD takav poklon.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Jedan milijarder bi mogao da okonča ovaj rat u Ukrajini“, napisala je holivudska zvezda na Tviteru.
Pen je procenio da bi „2 eskadrile F-15 ili F-16“, za koje je tvrdi da imaju „bolju tehnologiju od ruskih Migova ili Suhoja“, koštale samo oko 300 miliona dolara.
Takođe je pozvao na doiranje „još 200 miliona dolara za protivraketnu odbranu“ i sugerisao da će ukrajinski piloti, uz tri nedelje obuke plus „dodatke u naoružavanju i održavanju kreativnih pista“, biti spremni da izbace Rusiju s neba .
Proslavljeni glumac već se istakao među brojnim američkim navijačima Zelenskog zahtevajući da se ukrajinskom lideru omogući da govori na dodeli Oskara, preteći ne samo da će bojkotovati događaj već i da će istopiti svoje statue "Oskara", ako predsednik Ukrajine ne bude uključen preko video-linka.
RUSIJA
Šon Pen traži od Poljske avione za Zelenskog
Komentar