„Moj život kao Rolingston“: Šest decenija velikog benda

Šest decenija „Rolingstonsa“, po mišljenju mnogih, najdugovečnijeg rokenrol sastava pop kulture, biće obeležen serijom dokumentarnih filmova „Moj život kao Rolingston“.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Serijal će sadržati nekoliko epizoda koje će biti posvečene svakom članu slavnih „Stonsa“ uključujući i pokojnog Čarlija Votsa.
Ima li „Stounsa“ bez Čarlija Votsa – odlazak bubnjara koji je bio kičma legendardnog benda
Bi-bi-Si koji stoji iza ovog projekta navodi da će u ovom dokumentarnom serijalu biti korišćeni do sada „neviđeni snimci i ekskluzivne priče Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda“ koje će biti obogaćene novijim intervjuima i nastupima. O Votsu će govoriti drugi umetnici, kolege i prijatelji, a kao sagovornici u filmovima pojaviće se, između ostalog, Rod Stjuart, Tina Tarner i Sleš.
„Stonsi“ će ovog leta, prvi put posle smrti bubnjara Čarlija Votsa, organizovati turneju po Evropi i Velikoj Britaniji i tako obeležiti 60 godina postojanja benda, a najavili su i novi album.
„Imamo mnogo stvari Čarlija Votsa još uvek u rezervi“, rekao je Ričards.
„Bili smo na pola puta od snimanja albuma kada je umro… Naravno, ako želimo da nastavimo sa snimanjem, trebaće nam bubnjevi, a to će biti Stiv Džordan.“
Grupa „Rolingstonsi“ osnovana je 1962. godine, a prvi nastup, pod ovim imenom, imali su 12. jula u londonskom klubu Marki. Njihovi prvi snimci su bili obrade Čaka Berija, Boa Didlija, Madija Votersa i Larija Vilijamsa. Po popularnosti odmah iza „Bitlsa“, „Stonsi“ su imali imidž pobunjenika i „loših momaka“, koji im je pomogao u preobražaju od energične i moderne bluz grupe do jednog od najvećih i najuticajnijih rok grupa na svetu.
Komentar