SRBIJA

Vučić: Hvala Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se danas portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu na rečima da će zabrinutost Srbije zbog jučerašnje odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da se gas plaća u rubljama, biti prioritet za Rusiju.
Sputnik
„Mi smo nekada i kada smo uzimali dolar, uzimali smo da hedžujemo, ne da bismo menjali evre u dolare i da gubimo novac na razlici. Možete da mislite kako bi to izgledalo sa rubljom, posebno kada imate u ovom trenutku nestabilnu valutu što vam predstavlja ne mali problem“, rekao je Vučić.
„Hvala Peskovu na brizi i nadamo se de ćemo i taj problem uspeti da rešimo“, zaključio je on.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da cene energenata rastu svuda u svetu i da će i u Srbiji cene svih naftnih derivati morati da rastu, jer to uopste ne zavisi od nas, kao i cena gasa.
Podsećamo, Putin je juče doneo je odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
„Nema nikakvog smisla da isporučujemo naše proizvode u Evropsku uniju, u SAD i da primamo isplatu u dolarima, evrima, nizu drugih valuta. Stoga sam doneo odluku da se u najkraćem roku realizuje kompleks mera za prebacivanje plaćanja – počnimo od toga, od našeg prirodnog gasa – da prebacimo plaćanja za naš prirodni gas, koji se isporučuje u takozvane neprijateljske zemlje, u ruske rublje. Dakle, da se u takvim obračunima odustane od svih valuta koje su kompromitovane“, precizirao je Putin na sastanku sa članovima Vlade.
RUSIJA
Kremlj: Zabrinutost Srbije biće prioritet za Rusiju
Komentar