SPORT

Tadić „izmislio“ gol i režirao preokret Ajaksa u velikom derbiju /video/

Fudbaleri Ajaksa posle preokreta su uspeli da savladaju Fejenord u derbiju 27. kola Eredivizije - 3:2 (1:2), a Holandija je još jednom na delu videla magiju Dušana Tadića. Kapiten „kopljanika“ doneo je izjednačenje u 78. minutu, maestralnim golom iz slobodnog udarca, da bi Entoni u 86. minutu pogodio za potpuni preokret.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Fejenord je u četvrtak rutinski u dvomeču, ukupnim rezultatom 8:3, eliminisao Partizan, a već u nedelju imao je teško gostovanje u Amsterdamu.
Ispostaviće se da to nije bio problem za Sinisteru, Tila i ostale asove kluba iz Roterdama, jer su upravo preko pomenutog Sinistere poveli već u osmom minutu na „Johan Krojf Areni“.
Nije se dugo čekalo na izjednačenje Ajaksa, s obzirom na to da je Sebastijan Ale u 24. minutu poravnao rezultat.
Ipak, još jedan pogodak je do odlaska na poluvreme viđen u mreži domaćeg sastava, precizan je u 28. minutu bio Gus Til.
Vreme u Amsterdamu je odmicalo i nije radilo za izabranike Erika ten Haga, a onda je na scenu stupila „magija“ Dušana Tadića u 78. minutu.
Izveo je prekid sa desne strane, i kada su svi očekivali oštar centaršut u srce kaznenog prostora Fejenorda, Srbin je direktno šutirao i pogodio dalji ugao.
Podigao je loptu taman koliko je trebalo da pređe preko ruke golmana Marsijana i da završi pravo u mreži. Čista majstorija!
Taj gol dao je "krila" Ajaksu da preko Entonija u 86. minutu dođe do potpunog preokreta i da slavi rezultatom 3:2 u velikom derbiju holandskog fudbala za ostanak na prvom mestu Eredivizije.
Ajaks ima 66 bodova iz 27 odigranih mečeva, dok je prvi pratilac PSV iz Ajndhovena drugi sa utakmicom manje i pet bodova zaostatka, Fejenord je treći sa 55 bodova.
SPORT
Gol i asistencija Vlahovića za pola sata /video/
SPORT
Srpski biser debitovao za mladi tim Milana /video/
SPORT
Sidnej slavi Srbina – Ninković golom i asistencijom presudio Prijevićevom Vesternu /video/
Komentar