SPORT

Proterani Rus dobio podršku šampiona: „Svi imamo simpatije za Nikitu“

Početak nove sezone u Formuli 1 je obeležen skandaloznom odlukom ekipe Has, koja je pod političkim pritiskom morala da raskine ugovor sa ruskim vozačem Nikitom Mazepinom, koji je dobio podršku od šampiona Maksa Ferstapena.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Mazepin, koji je u ekipu Has doneo i ogroman novac kao sponzorstvo, dobio je zabranu takmičenja i izbačen je iz Formule 1 posle samo jedne sezone.
Uprkos inicijalnim navodima tima Has da će ostati uz svog vozača i da će odbiti pritiske, oni su, izgleda, bili toliko jaki da je ekipa morala da prekine sve svoje veze sa Rusima i Rusijom.
Ferstapenu, prošlosezonskom šampionu, takav razvoj okolnosti nije očekivan.
„Svi osećamo simpatije prema Nikiti. Svi mi, bez obzira na to odakle dolazimo, morali smo mnogo da radimo da bismo postali vozači u Formuli 1. Naravno, neophodna je finansijska podrška, ali opet morate da imate talenat da biste postali vozač Formule 1. I kroz niže rangove, Formulu 2 i Formulu 3 morate da se borite za mesto. Ovo je sve sada veoma teško za njega“, naveo je Ferstapen.
Mazepin, čiji je otac blizak ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, našao se i pod sankcijama Velike Britanije, a ekipa Has je uz raskid ugovora sa njim prekinula i sponzorski ugovor sa ruskom kompanijom Uralkali.
SPORT
Nikita otkrio detalje o „proterivanju“
SPORT
„Sve nas je pritislo“ – vlasnik ekipe progovorio o proterivanju Rusa
SPORT
Nikita se oglasio o izbacivanju iz F1: Ignorisana je moja želja /foto/
Komentar