SPORT

Đoković je izbegao Nadala i Medvedeva, ali čeka odobrenje Amerikanaca!

Srpski teniser Novak Đoković dobio je potencijalne protivnike za Masters u Indijan Velsu, ali i dalje nije sigurno da će učestvovati na turniru, pošto čeka odluku Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Ukoliko dobije odobrenje, sa Danilom Medvedevim i Rafaelom Nadalom neće moći da se sastane pre finala.
Sputnik
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Đoković je bio prijavljen za Indijan Vels, iako je prethodno rekao da najverovatnije neće moći da uđe u SAD jer nije vakcinisan.
Međutim, on je ostao u žrebu za Masters u Kaliforniji i dobio protivnika i potencijalni put ka tituli, ali i dalje nije sigurno da će se takmičiti.
„Đoković je prijavljen i zbog toga je u žrebu. Trenutno smo na vezi sa njegovim timom. Ipak, i dalje nije odlučeno da li će učestvovati na turniru, pošto čeka dozvolu CDC-ja za ulazak u zemlju. Kada budemo znali više, obavestićemo vas“, navedeno je iz Indijan Velsa.
Novak Đoković na turnir ulazi kao drugi nosilac, u prvoj rundi je slobodan, a u drugoj ga očekuje duel sa boljim iz okršaja Tompson – Gofan.
Duel sa Endijem Marijem je moguć u trećem kolu, ukoliko Britanac savlada kvalifikanta i Aleksandra Bublika.
Novakov projektovani rival u četvrtom kolu je Izner/Švarcman, a u četvrtfinalu Rubljov/Tijafo/Karacev/Hurkač.
U polufinalu bi mogao da se sastane sa Sašom Zverevim, a u tom delu žreba su još Beretini, Čilić, Ože-Alijasim, Karenjo Busta, Fric, De Minor...
Na drugoj strani žreba su i Nadal i Medvedev.
Što se ostalih srpskih igrača tiče, Filip Krajinović i Dušan Lajović se sastaju u prvom kolu, a pobednik ide na Gaela Monfisa.
Miomir Kecmanović igra protiv trenutno nepoznatog kvalifikanta, a ukoliko njega pobedi sastaje sa Hrvatom Marinom Čilićem.
Laslo Đere se sastaje sa korejskim igračem Sunvuom Kvonom, a pobednik ide na Italijana Janika Sinera, desetog nosioca.
Danil Medvedev, trenutno prvi teniser planete, u prvom kolu je slobodan, a u drugom igra ili protiv Popirina ili protiv kvalifikanta.
Projekcije dalje kažu: U trećem kolu je moguć duel sa Krajinovićem ili Lajovićem, ili Monfisom. Projektovano četvrto kolo mu je Alkaras/Bautista Agut. U četvrtfinalu ga najverovatnije čeka Cicipas, a u polufinalu Nadal.
Rafael Nadal, šampion nedavno završenog Australijan opena, u prvom kolu je slobodan, a u drugom igra protiv nekog od kvalifikanata.
U trećem su mu projektovani Evans ili Kveri, u četvrtom Opelka ili Šapovalov, u četvrtfinalu Rud ili Siner, u polufinalu Medvedev ili Cicipas, a u finalu Đoković, uz mogućnost da tu dođu Zverev, Rubljov ili neko drugi.
Aleksandar Zverev, koji je nedavno diskvalifikovan sa turnira u Akapulku, slobodan je u prvom kolu, a onda ide na Dimitrova ili Pola.
U trećem kolu ga čeka De Minor, a zatim Fric ili Karenjo Busta u četvrtom. Projektovan protivnik u četvrtfinalu mu je Mateo Beretini, a u polufinalu – Đoković.
Ceo žreb ćete moći da pogledate OVDE kada bude dostupan.
SPORT
„Gde god da odem, svi hoće da se pridružim gaženju“: Čuveni Australijanac o Đokovićevom tretmanu
SPORT
Đokoviću se ponovila istorija, ali – ovo nije 2017. godina
SPORT
Muratoglu o Đokoviću: Mogao je da vara i da to niko nikada ne sazna
Komentar