DRUŠTVO

Ne bacajte ljuske od belog luka, one su čudotvorne

Ljuske od belog luka, kada ga oljuštimo, uglavnom bacamo. Nažalost, ovo je velika greška. Ljuske belog luka se mogu koristiti na mnogo načina.
Sputnik
Često se pominju korisna svojstva belog luka, ali se izostavljaju korisna svojstva njegove ljuske, koja su čudotvorna. Za razliku od izgleda, ljuske belog luka nisu beskorisne, pune su hranljivih materija i zdravih minerala.
Najkorisnija supstanca belog luka je alicin, koji uz sulfonske kiseline sprečava razvoj kancera i nakupljanje lošeg holesterola. Sto grama belog luka pokriva polovinu dnevnih potreba za alicinom, a osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima treba da jedu jedan čen. Pored toga, beli luk sadrži aminokiselinu koja je odgovorna za povećanje potencije, piše ruski portal Bel novosti, prenosi poljski Sputnjik.

Kako da upotrebimo ljuske

Mogu se dodati u čorbu, na primer, da joj daju više ukusa.
Mogu se dodati i u sosove, povrće, variva i druga jela u kuhinji.
Savršeni su za pečenje hleba: ljuske osušimo u rerni, sameljemo u prah i dodamo u brašno. Kao rezultat dobijamo sveže pečen, aromatičan i veoma ukusan hleb.
Ljuske belog luka se mogu dodati i pečenom mesu ili ribi i tako poboljšati ukus jela.
DRUŠTVO
Šta se dešava u organizmu, ako se beli luk konzumira svaki dan
DRUŠTVO
Jednostavan napitak od belog luka regeneriše organizam za sedam dana
RUSIJA
Ruski nutricionista otkriva ko ne sme da jede crni luk
Komentar