Recept po kome su žene u sovjetskoj Rusiji pravile palačinke veoma je jednostavan, a ukućani i gosti budu iznenađeni neverovatnim ukusom i traže repete. Naše domaćice uglavnom ne koriste kefir i puter u svojim receptima, a to je ono što ovde pravi razliku.
Sastojci:
4 jaja;
500 ml mleka;
500 ml kefira;
3 kašike šećera;
pola kašičice soli;
1 šolja brašna;
puter.
Pripreme
Pomešajte sve sastojke, prethodno izvađene iz frižidera i odstojale na sobnoj temperaturi. Zamesite testo. Ne morate dodavati sodu bikarbonu ili kvasac.
Testo se zatim ostavi u frižideru na sat vremena, pa tako palačinke ispadnu vazdušastije.
Zagrejte tiganj, koji bi najbolje bilo da je od livenog gvožđa. Sipajte testo i pržite palačinke sa svake strane dok ne porumene.
Svaku palačinku obilno podmažite otopljenim puterom. Zahvaljujući ovom sastojku ivice palačinki se neće osušiti. Naravno da su palačinke sa puterom kaloričnije, ali imaju neverovatan kremasti ukus, prenosi ruski portal Belnovosti.