REGION

Milan Knežević: Ne prihvatamo nikakav koncept manjinske vlade

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocijenio je da za tu partiju nije prihvatljiv koncept manjinske Vlade.
Sputnik
„Mi ne želimo nikakav koncept manjinske Vlade. Mi želimo ravnopravnu političku vladu u okviru parlamentarne većine ili tehničku, ako nema dogovora. Ta tehnička vlada bi pripremila izbore, jer, ponavljam još jednom, ne daj bože da Krivokapić i Abazović organizuju izbore. Dritan bi ih, vjerovatno, organizovao u subotu, Zdravko u nedjelju, Mickej Spajić u ponedjeljak, a Tamara Srzentić u utorak. Svako bi iz Vlade jedan dan organizovao i on bi pobijedio na tim izborima i onda bi stvarno morali da zovemo ovog Eskobara da se uključi i da saopšti koji su izbori legitimni i na kog kandidata treba da se računa“, rekao je Knežević na TV Adria.
„Meni se čini da je u Vladi na djelu moždani udar, jer sve što smo čuli od premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, kao i ministara koji podržavaju jednog ili drugog, djeluje kao da je tamo nekakav moždani udar i da se oni nalaze u stanju neke polukome“, dodao je Knežević.
Prema njegovim riječima, teško je objasniti grčevito branjenje fotelja u izvršnoj vlasti.
„Sama činjenica da se čuvena Dara sa Smokovca, na protestima, pokazala kao najozbiljniji političar među ministrima i najozbiljniji političar među svim ovim funkcionerima koji navodno brane izbornu volju, a čini mi se da brane fotelje i pozicije – čast izuzecima, govori o tome da je, u stvari, taj puzajući državni udar prešao u galopirajući moždani udar, jer teško drugačije možete objasniti ovako histerično i franetično branjenje fotelja i od strane Krivokapića i od strane Abazovića, a pri tom i jedan i drugi optužuju nas iz Demokratskog fronta da smo ih posvađali“, naveo je Knežević.
On nije konkretno odgovorio na pitanje da li je za DNP prihvatljiva varijanta da predsjednik SNP-a Vladimir Joković bude novi premijer.
„A zašto ne bi neko iz Demokratskog fronta bio premijer? Mi činimo 67 odsto parlamentarne većine, a svojom snagom, principima i borbom protiv režima Mila Đukanovića mislim da smo zaslužili da, kroz podršku koju smo dobili od građana, makar u drugom poluvremenu imamo premijera“, rekao je Knežević.
Ne vidi, dodao je, zašto neko stvara narativ podobnosti Demokratskog fronta zato što su oni Srbi i zato što „mirišu“ na Srbiju i na Rusiju i da to treba da bude eliminatorni faktor makar imali i 40 poslanika.
REGION
Abazović poziva Andriju Mandića da sjednu za sto
REGION
Krivokapić: Na djelu je državni udar, Radulović od septembra radio za manjinsku vladu
REGION
GP URA: Zeleno svetlo za političke konsultacije oko manjinske vlade
Komentar