RUSIJA

Moldavija dobila još 48 sati da plati "Gaspromu" za gas

Vlada Moldavije se obavezala da u petak isplatiti dug za gas (isplata je trebala da bude još u ponedeljak), "Gasprom" je kao izuzetak pristao na ovaj zahtev, saopštio je zvanični predstavnik koncerna Sergej Kuprijanov.
Sputnik

"Vlada Moldavije je zatražila od "Gasproma" da od danas ne prekida isporuke gasa. Istovremeno, moldavska strana je u potpunosti priznala da je "Gasprom" u pravu i obavezala se da u potpunosti izmiri dug 26. novembra", rekao je on.

"Gasprom je kao izuzetak, pokazujući dobru volju i razumevanje za tešku situaciju u kojoj se mogu naći građani Moldavije, pristao na ovu molbu. Pri tom, Gasprom očekuje da Moldavija u budućnosti u potpunosti izmiruje svoje obaveze i plaća u roku tekuće obaveze. Ugovorene obaveze moraju biti izmirene", dodao je Kuprijanov.
Kompanija „Gasprom“ obavestila je u ponedeljak Moldaviju da može prekinuti isporuke gasa u roku od 48 sati zbog neplaćanja po važećem ugovoru. Sa svoje strane, direktor kompanije „Moldovagaz“ Vadim Čeban saopštio je da je zatražio od vlade zajam za otplatu duga „Gaspromu“ u visini od 74 miliona dolara.
RUSIJA
Rok ističe danas, a Kišinjev nije izmirio dugovanja: Da li će „Gasprom“ zavrnuti gas Moldaviji
Komentar