SPORT

Deca zadala glavobolju UEFA

Ružna slika iz Praga sa utakmice drugog kola Lige Evrope između Sparte i Glazgov Rendžersa (1:0). Naime, UEFA je zbog problema s rasizmom na mečevima Sparte na tribine poslala decu, ali se ponovo dogodio isti scenario! Vređan je Glen Kamara, vezista gostiju.
Sputnik
Navijači Sparte su u avgustu rastitički vređali vezistu Monaka Aurelijana Tšuamenija posle čega je stadion stavljen „pod katanac“.
Ipak, kako tribine ne bi ostale prazne Evropska kuća fudbala (UEFA) dala je Sparti priliku da ima podršku navijača, a na tribine su poslata deca uzrasta do 14 godina.
Tačno njih 10.000. Ipak, nije pomoglo. Prag se ponovo našao pod naletom rasizma, samo je ovoga puta usledilo još veće razočaranje.
Deca su vređala Glena Kamaru prilikom svakog kontakta s loptom, a njega je to očigledno poremerilo pošto je zbog dva žuta kartona u 74. minutu morao da napusti teren.
Čitava priča i te kako ima pozadinu i jasno je zbog čega je baš Kamara bio na udaru dece. On je prošle sezone koštao suspenzije igrača Slavije Ondreja Kudelu, optuživši ga za rasizam, posle čega je usledila suspenzija od 10 utakmica.
Propustio je i Evropsko prvenstvo nakon što je UEFA odbila njegovu žalbu. Utvrđeno je da ga je nazvao „majmunom“ i to ga je skupo koštalo.
Ostaje da se vidi kako će UEFA, kojoj su deca zadala glavobolju, reagovati posle svega što se dogodilo u Pragu. Jasno je da će povratak navijača, čak i onih najmlađih morati (još) da sačeka.
SPORT
Potresna priča brata stradalog mladića: „Amerikanci ga zgazili kao bubu, tražili smo telo dva dana“
SPORT
Hrvat vređao novinara, a zatim dobio „packu“ od Engleza: „Šta on misli? Ko je on?“
SPORT
Piksi objavio spisak reprezentativaca Srbije: „Finale je u Lisabonu“
Komentar