RUSIJA

Kremlj upozorava: Putin će mudro odgovoriti ako Amerika kao sekirom udari na duh samita sa Bajdenom

U slučaju da Sjedinjene Američke Države uvedu novi sankcioni spisak protiv ruskih državljana, odgovorićemo mudro, upozorio je Peskov.
Sputnik
„Ne sumnjam da će predsednik Vladimir Putin, koji formuliše naše glavne spoljnopolitičke pravce u skladu sa Ustavom, kao i uvek, pokazati mudrost ukoliko to bude potrebno“, rekao je on za televiziju „Rusija 1“.
Prema njegovim rečima, šef ruske države je obavešten o pokušaju uvođenja novih sankcija protiv Rusije, kao i o izjavama američkih kongresmena.
Međutim, portparol ruskog predsednika izrazio je nadu da „takva glupost kao što su nove antiruske sankcije“ neće zaživeti jer će, kako kaže, u suprotnom, poput udarca sekirom naneti ogromnu štetu „duhu i atmosferi“ rusko-američkog samita u Ženevi.
„Naravno, želim da se nadam da takve gluposti uopšte neće biti, jer drugačije to ne može da se okarakteriše. Nadam se i da neće biti nepromišljeno kao sekirom naneta šteta duhu i atmosferi Ženeve, pritom razorna“, kaže Peskov.

Američka moda: Što gore pričaš o Rusiji, veći si patriota

Moda među američkim parlamentarcima da podignu svoje rejtinge raspirivanjem rusofobije ne nestaje, iako to šteti „duhu i atmosferi Ženeve“, smatra Peskov.
„Znamo da je u Americi, nažalost, godina neprolazna moda da se rejting podigne raspirivanjem rusofobije. Odnosno, govoreći što je moguće lošije o Rusiji, smatraju te većim patriotom“, istakao je portparol.
Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je ranije nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.
Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.
RUSIJA
Moskva o najavi novih antiruskih sankcija: Americi fale kadrovi sa svešću o ruskoj realnosti
Komentar