Užice se oprostilo od Mistera – legende na Antićevoj sahrani

Na groblju Dovarje u Užicu, u subotu je sahranjen Radomir Antić, čuveni srpski trener i selektor, koji je preminuo pre 15 meseci u Madridu. Mistera je na večni počinak ispratio veliki broj legendi srpskog sporta.
Sputnik
Komemoracija Radomiru Antiću održana je dan ranije, u petak, u užičkom Narodnom pozorištu, a sahrani su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz sveta fudbala, ali i košarke i ostalih sportova.
Među prisutnima su bili njegovi učenici, one koje je vodio na Mundijalu u Južnoj Africi: Dejan Stanković, Nemanja Vidić. Bio je tu i njegov prijatelj Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Nenad Milijaš, Zoran Njeguš, Miroslav Radošević, Goran Pandurović, Nikola Lončar, Vlade Divac, Milan Lane Jovanović, Gordan Petrić, Zoran Bata Mirković...
„Kada umrem, pospite mi pepeo po Marakani“ - da li će Živi biti ispunjena poslednja želja?
Od čoveka fudbala - Radomira Antića biranim rečima oprostili su se njegovi školski drugovi, Dragan Subotić, bivši predsednik FK Sloboda, kao i unuka Ivana.
„Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije kao trener vodio treninge. Radomir je čovek koji je vratio veru naroda u srpski fudbal, povratio je kult reprezentacije, one za koju se gine, umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori. Smenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije - Reala, Barselone i Atletiko “, kazao je Subotić.
Radomira Antića, koji je preminuo u Madridu, u aprilu 2020. godine, na večni počinak ispratili su supruga Vera, sin Dušan, ćerka Ana, unuci, kao i veliki broj prijatelja, kako iz Užica, tako i iz cele Srbije.
Tužan dan za srpski fudbal: Preminuo legendarni trener Milan Živadinović
Jedan VAR kriv za različite termine u Superligi
Umesto slave, novca i reprezentacije – pokušaj ubistva, banda i zatvor
Komentar