Pet namirnica koje jačaju imunitet

Ako ste zabrinuti za svoj imunitet i želite da ga ojačate, znajte da je moguće istovremeno uživati u hrani. Ruski nutricionista i doktor bioloških nauka Aleksandar Mirošnikov objasnio je koja je najbolja hrana za naš imunološki sistem.
Sputnik
Specijalista je pre svega naglasio značaj hrane koja sadrži vitamin Ce, odgovoran za proizvodnju interferona i imunih ćelija. Dobra opcija je crna ribizla, jer 100 grama ove bobice sadrži 22 odsto potrebne dnevne količine vitamina Ce.
Vitamin A takođe je važan za imune ćelije, a bosiljak je njegov odličan izvor. Dijetetičar savetuje konzumaciju tri ili četiri buketića bosiljka dnevno. Takođe se može kombinovati sa zelenom salatom koja, zahvaljujući velikoj količini vitamina Be koji sadrži, pomaže u borbi protiv stresa.
Mirošnikov je takođe naglasio značaj mirođije za jačanje imuniteta. Fitoncidi koje sadrži imaju antibakterijska svojstva, objasnio je nutricionista u intervjuu za ruski kanal Moskva 24.
Sve ove biljke se dobro kombinuju sa gamborima, kaže nutricionista, jer su morski plodovi bogati proteinima koji pomažu našem imunitetu.
Pročitajte i:
Ruski doktori: Prekomerno jačanje imuniteta može biti kobno po zdravlje
Šta je zapravo istina o mitu o četiri bele smrti - otkriva srpski profesor
Ruski doktor otkriva šta ne treba jesti sa mesom
Komentar