Italijan velikog srca i „čeličnih nogu“ oduševio Novaka

Italijan Volfango Pođi krenuo je iz Italije, tačnije iz Firence 14. maja, i prevalio je biciklom put dug 1.200 kilometara kako bi stigao u Beograd i ispunio humani cilj. Naime, on je za punih šest dana vožnje uspeo da zaradi preko 10.000 evra koje će deci iz sela Vajska obezbediti izgradnju predškolske ustanove.
Sputnik
Čovek velikog srca i „čeličnih nogu“ Volfango Pođi je prošlog petka parkirao svoj bicikl u malom vojvođanskom mestu, nakon što je prethodno prevalio dug put i prošao kroz gradove od Firence, preko Bolonje, Venecije, Trsta, Ljubljane, Zagreba, Novog Sada, i na kraju Beograda. 
Jokića udarali u glavu od nemoći – Srbin vodio Denver do nove pobede /video/
Na njegov neverovatan poduhvat nije ostao imun ni veliki šampion Novak Đoković, koji je na društvenim mrežama, posle plasmana u polufinale Beograd opena, okačio status vezan za veliko srce koje je demonstrirao Pođi. 
„Neverovatan momak. Volfango je biciklom stigao iz Firence do Beograda“, tvitnuo je Novak, i upravo je Fondacija „Novak Đoković“ ta koja će mališanima iz sela Vajska obezbediti da dobiju vrtić, za lepše detinjstvo.
​Naravno, imao je šta o svom poduhvatu da kaže i sam Italijan koji je bio ponosan zbog učinjenog.
„Put je bio dugačak, ali vrlo uzbudljiv. Uspeli smo da prikupimo novac potreban za izgradnju predškolske ustanove, a ujedno smo uspeli i da pređemo naš zacrtani cilj. Kada sam stigao u Vajsku i video svu onu decu koja su mi se obradovala, srce mi je bilu puno, a nikakav fizički umor nije mogao da savlada sreću koju sam u tom trenutku osetio. Bilo mi je jako teško da se razdvojim od dece, ali se osećam srećno i isupunjeno što znam da sam svoj trag ostavio u životima ljudi jednog malo mesta, srpskog sela“, poručio je Pođi po dolasku u Vajsku.
I zaista, kapa dole humanitarcu iz Italije, čoveku velikog srca čije su „čelične noge“ prevalile na biciklu put dug 1.200 kilometara za svega šest dana!
► Japanci neće Olimpijske igre – 400.000 potpisa protiv!
► „Ovo je kolaps“: Olimpijske igre u Japanu neizvesne ― Amerika dolila „ulje na vatru“
► Bjelica za Sputnjik: Maja je pravi lider, idemo po zlato u Japan /video/
Komentar