Nema bolovanja za Nikolu Jokića! /video/

Nikola Jokić, srpski reprezentativac, trebalo je da propusti prvu utakmicu u ovoj sezoni NBA lige u dresu Denver Nagetsa, zbog povrede nožnog prsta, ali ne samo da nije otišao na bolovanje već je bio najbolji akter duela sa Njujork Niksima.
Sputnik
Jokić objasnio Amerikanki kako je nastao „somborski ringišpil“ /video/
Američki mediji su prethodnih dana spekulisali o tome da je najbolji igrač NBA lige povređen i da bi mogao da odmori, ali – to se nije desilo.
Denver je u sjajnoj utakmici savladao Njujork sa 113:97, a Jokić je za 29 minuta na parketu upisao 32 poena, 12 skokova, šest asistencija i tri blokade.
Vredi istaći da je 24 poena Jokić ubacio u prvoj četvrtini, uz šest skokova i dve blokade, čime je pokazao Niksima da neće imati čemu da se nadaju u duelu sa njegovom ekipom. 
Na njemu je bio ogroman posao, s obzirom na to da je uz već odavno povređene bekove Džamala Mareja, Vila Bartona i Monteja Morisa van tima bio i Pi Džej Douzir.
Ipak, u tome mu je pomogao Ostin Rivers, nedavna iznuđena akvizicija Denvera koja je sa klupe za 28 minuta ubacila 25 poena.
Odlične role imali su još Majkl Porter sa 17 i Fakundo Kampaco sa 16 poena, dok je na drugoj strani sa 18 najefikasniji bio Imanuel Kuikli.
► „Da li sam luda?“ – mediji grme, sudije žestoko oštetile Denver?! /video/
► Od Jokićeve dominacije i trener profitira
► Jokić bogatiji za 500.001 dolar
Komentar