Stanković sumirao pripreme – pričao o Kataiju, Pavkovu, Falku...

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, sumirao je za klupsku televiziju utiske na kraju priprema, počev od Kipra do Turske.
Sputnik

Posle serije pobeda bez primljenog gola u Antaliji, Dejan Stanković se osvrnuo i na „generalku“ i na remi sa Šahtjorom - 0:0.

„Drago mi je što smo završili pripreme bez primljenog gola. Utisak mi je da su momci sebe mogli i protiv Šahtjora da nagrade pogotkom, ali nije bilo lako igrati protiv tako dobre ekipe. Nisu oni džabe u Ligi šampiona, ali smo uspevali da im odgovorimo na sve što su demonstrirali u igri", počeo je izlaganje perspektivni strateg srpskog šampiona.

​Stanković nema dilemu da će Filipo Falko biti top pojačanje kluba s „Marakane", smatra da Aksel Bakajoko može dodatno da podigne nivo igre, a raduje ga i povratak Milana Pavkova.

„Falko je momak kojeg poznajem iz Italije. Prošle godine bio je i deo reprezentacije, tražio ga je veliki broj klubova, ali sam srećan što smo reagovali i što je kod nas“, poručio je Stanković.

Svakako da je neizbežna tema bio najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai, čiji oporavak ide na bolje.

Zvezdina „nula“ sa učesnikom Lige šampiona za kraj priprema

„Sa Kataijem ide dosta dobro. Imaće preglede kada se vratimo u Beograd i nadam se da će nam već protiv Novog Pazara biti dostupan. Koliko će moći da igra to ćemo videti, ali radimo na tome da ga uključimo u trenažni proces i konkurisanje za startnu postavu“, objasnio je Dejan Stanković.

Na kraju izlaganja on je poručio da će nastaviti trend da mlađi fudbaleri dobijaju šansu.

„Moj stav i stav kluba je takav da za mlade igrače uvek mora da ima mesta, ali oni moraju da rade i da napreduju, a ne da se zadovoljavaju time što treniraju sa prvotimcima Crvene zvezde ili što su debitovali. Rekao sam više puta da kada obučeš crveno-beli dres, više te niko ne pita za godine i tada nema izgovora“, zaključio je razgovor za Crvena zvezda TV Dejan Stanković.

► Tresu se Pirineji: Mesijev faraonski ugovor uništio Barselonu, spremaju se tužbe

► Zvezdini Italijani napravili šou na pripremama /video/

► Da li je „revolucija“ rešenje za uzdrmane velikane?

Komentar