Otkrivamo tajnu jermenskog konjaka /foto/

Sputnik

Tako unikatan konjak zahteva odgovornost tokom čitavog procesa pravljenja.

Iskusni majstor Arman Garibjan može da napravi bačvu za konjak za samo jedan dan. Međutim, materijal koji se koristi za proizvodnju bačvi za konjak prolazi dug put. Hrastove daske za pravljenje bačvi se suše dve godine na otvorenom vazduhu, nakon čega se obrađuju. Za majstora je u ovom poslu glavno strpljenje.

1 / 21
Drvo se dugo obrađuje, pre nego što se od njega napravi bačva.
2 / 21
Za pravljenje bačvi se koristi hrast.
3 / 21
Drvo za bačve se suši dve godine.
4 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
5 / 21
Hrast daje konjaku specijalni šmek koji podseća na vanilu.
6 / 21
Smeh stolara često zaglušuje buku mašina.
7 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
8 / 21
Prostorija u kojoj se pravi bačva treba da bude topla kako bi prsti stolara osećali instrument.
9 / 21
Konjak se pije malim gutljajima, a ni tokom procesa pravljenja bačvi ne treba žuriti.
10 / 21
Za dobar konjak važan je kvalitet, ne samo vinograda, već i bačve.
11 / 21
Konjak se pravi nakon berbe grožđa.
12 / 21
Alkohol koji se čuva u bačvama isparuje. Proizvođači smatraju da time „anđeli uzimaju svoj deo“.
13 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
14 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
15 / 21
Proizvođači bačvi priznaju da vole da piju konjak.
16 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
17 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
18 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
19 / 21
Hrast za pravljenje bačve treba da bude star minimum 100 godina.
20 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
21 / 21
Pravljenje bačvi za konjak.
Komentar