Lider Krima: Amerikanci misle da imaju pravo da diktiraju uslove drugima

Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je da vlasti SAD smatraju da imaju pravo da diktiraju uslove drugim narodima, zaboravljajući da je svet višepolaran i da treba poštovati mišljenje svih naroda.
Sputnik
Ekonomski forum na Jalti: Saradnja Srbije sa Krimom, u fokusu poljoprivreda

„Vidimo da Amerikanci, nažalost, smatraju da su oni nacija koja je sposobna i koja može da diktira uslove drugima. Verovatno je potrebno određeno vreme da bi se osvestili i da bi razumeli da narodi imaju pravo samo da određuju svoju poziciju i sudbinu“, rekao je Aksjonov tokom susreta sa stranim novinarima na marginama Jaltinskog međunarodnog ekonomskog foruma.

Prema njegovim rečima, stvarnost je takva da se svi u svetu koji imaju svoj stav suočavaju s nedobronamernim odnosom američkih vlasti.

„Amerikanci žele da budu jedini i neponovljivi, ali svet je danas višepolaran i potrebno je poštovati mišljenje svih naroda“, rekao je Aksjonov.

Jaltinski međunarodni ekonomski forum je godišnji poslovni susret u ekonomskoj sferi koji se održava na Krimu. Ove godine forum traje od 18. do 20. aprila, a na njemu učestvuje više od 4.500 ljudi iz stotinak zemalja.

Komentar