Milenković: Spremni smo za Kostariku

Mladi srpski fudbalski reprezentativac Nikola Milenković, koji se nametnuo na pripremama uoči Svetskog prvenstva u Rusiji, istakao je da mu prijaju poređenja sa legendarnim Nemanjom Vidićem i dodao da mora da nastavi da radi kako bi pokušao da krene njegovim putem.
Sputnik
Srpski fudbaleri ispraćeni u Rusiju: Verujte u nas...

„Velika je stvar kada vas neko poredi sa igračem kakav je bio Vidić. Moram da nastavim da se nosim sa tim, Nemanja je bio ’strašan‘ fudbaler, a ja sam tek počeo i veliki je posao ispred mene“, rekao je Milenković pre puta u Rusiju sa aerodroma „Nikola Tesla“.

Isto tako, priznaje da mu je puno znače pohvale, pre svih selektora Mladena Krstajića, koji ga je i prvi uporedio sa Vidićem.

„Prijaju mi i znače pohvale, posebno od sjajnog čoveka i fudbalera Krstajića. To mi daje stimulans da radim još više“, kaže štoper Fiorentine.

Milenković ističe da su „Orlovi“ spremni za nastup na najvećoj fudbalskoj smotri.

Poslednje zagrevanje pred Mundijal: Srbija deklasirala Boliviju sa 5:1

„Oseća se euforija pred Svetsko prvenstvo, ali moramo da budemo skromni kao do sada. Spremni smo za prvu utakmicu sa Kostarikom koja je najvažnija i mirni je dočekujemo.“

Njega je obradovala pobeda nad Bolivijom 5:1 u generalnoj probi, ali i upozorio da ne smeju da se dešavaju greške kao kod primljenog gola.

„Meč protiv Bolivije je dobra provera za nas i prava uvertira, dali smo pet golova i to nam daje samopouzdanje… Ipak, primili smo gol koji nije smeo da se desi, takve greške na Svetskom prvenstvu skupo će nas koštati. Pojedine stvari moramo da ispravimo u najkraćem roku“, zaključio je bivši Partizanov đak.

Srbija će na Mundijalu igrati u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, koja je prvi rival 17. juna u Samari.

Tanjug

Komentar