- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Saša je upozorio – a onda osetio na „svojoj koži“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Aleksandar Saša Zverev, nemački teniser ruskog porekla, otkrio je da ima upalu pluća sa kojom se muči već neko vreme i istakao je da nije siguran kada će ponovo moći na teren.
Tokom Lejver kupa upozorio je Saša Zverev na veliki problem tenisera koji se suočavaju sa pretrpanim rasporedom i tom prilikom istakao je da strahuje da bi zbog toga igrači mogli da imaju zdravstvenih problema, a onda se upravo to njemu i dogodilo.
„Nažalost, dijagnostifikovano mi je zapaljenje pluća i ne znam kada ću ponovo da igram. Ova situacija objašnjava moje fizičke probleme poslednnjih meseci. Moram da čuvam svoje zdravlje kako bih se vratio na teren što je moguće ranije“, rekao je Zverev.
Da se ne oseća dobro shvatio je već u Hamburgu posle Vimbldona.
„U Hamburgu sam shvatio da nešto nije u redu, mnogo brzo sam se zamarao. Moji treninzi u Parizu uopšte nisu bili intenzivni“, rekao je drugi reket sveta koji je na tom turniru izgubio u finalu od Artura Fisa.
Posle Hamburga videlo se da je Zverev daleko od svoje najbolje forme, što je bilo iznenađujuće s obzirom na to da je imao nekoliko sjajnih meseci ove godine posebno tokom sezone na šljaci.
Teniser ruskog porekla u jednom trenutku bio je igrač sa najviše pobeda u sezoni, ali ispostavilo se da mu veliki broj mečeva nije išao u korist iako ga je doveo do drugog mesta na ATP listi.
Zverev još nije odjavio turnire u Kini, ali se očekuje da to učini. To bi mogao da iskoristi Karlos Alkaras koji bi se osvajanjem titule u Pekingu ponovo popeo na drugo mesto.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2024
SPORT
Ostaje žal zbog Kecmanovićevog poraza – Alkaras furiozan u Kini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala