- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Neočekivani sukob u teniskom svetu – Siner ne želi da stane uz Alkarasa

© AP Photo / Ryan SunKarlos Alkaras i Janik Siner
Karlos Alkaras i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
Pratite nas
Karlos Alkaras i Saša Zverev nedavno su izazvali buru u teniskom svetu izjavama da je kalendar predugačak i da su sezone izuzetno naporne, a sa tim se nije složio Janik Siner, prvi teniser sveta.
Od trenutka kada su se Karlos Alkaras i Saša Zverev otvoreno suprostavili sistemu, teniski svet podelio se na dve strane. Španski i nemački teniser istakli su koliko im je teško da do kraja odigraju izuzetno dugačku sezonu, ali podrška nije stigla sa svih strana.
Janik Siner ima potpuno drugačije viđenje situacije.
„Tačno je da je kalendar predugačak poslednjih godina, ali mi igrači sami možemo da izaberemo koliko ćemo da igramo. Ova sezona je zaista nabijena turnirima, ali ne mora svaki da se igra. Ako želiš možeš da igraš, ako ne možeš ne moraš. Na primer, ja prošle godine nisam igrao neke turnire jer sam želeo da se posvetim treninzima“, rekao je Siner na tu temu.
Ispratio je njegove reči Alkaras koji je kasnije progovorio o tome.
„Video sam i čuo mnogo igrača koji se žale na raspored, na kalendar. Neki igrači neće biti na mojoj strani. Na primer, Janik Siner je takođe bio na konferenciji ovde i praktično se nije žalio. Pričam u svoje ime, kalendar je jako tesan od prve nedelje januara do poslednje nedelje novembra“, rekao je Alkaras.
Očigledno je da dvojica predvodnika mlađe teniske generacije imaju potpuno dva drugačija mišljenja i da čvrsto stoje uz svoj stav. Do nedavno su Italijan i Španac imali sjajan odnos van terena, ali ova rasprava mogla bi mnogo toga da promeni.
Arhiva KK Džoker, ustupljeno Sputnjiku - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
SPORT
Jokićev klub igra ABA 2 – Somborci prihvatili poziv
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala