- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mračna strana večitog derbija – i „Zvezdin Mesi“ kao svetla tačka

© Sputnik / Petar MilovanovićVečiti derbi
Večiti derbi - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
Pratite nas
Crvena zvezda nanela je Partizanu najteži poraz u Humskoj – 0:4 u 174. večitom derbiju, ali je zabrinjavajuća i poražavajuća strana najveće utakmice srpskog fudbala da su samo petorica domaćih igrača bili starteri u oba tima. Sve ostalo legionari, crno i crveno-belih.
Kada su u ponedeljak uveče istrčali na hibridnu travu Partizanovog stadiona, koji je preživeo napad huligana i pravi vandalski čin, jer je podloga paljena, prskana hemikalijama, ruinirana i posuta staklom, mnogima nije zapalo za oko da od 22 fudbalera na travi, koji su od prvog minuta izašli na teren, samo petorica su bili Srbi!?
Tužno, ali istinito! To je slika i prilika srpskog fudbala koji prednost (o)lako daje skupo plaćenim strancima, dok s druge strane srpski talenti, biseri, nazovite ih kako god vam drago, „greju klupu“ i čekaju šansu, neretko je i ne dobiju, pa za sitan novac odu negde daleko u nadi za boljim životom.
Samo petorica domaćih igrača istrčalo je na teren od prvog minuta u 174. večitom derbiju. Golman Aleksandar Jovanović i njegov imenjak Filipović, te povratnik iz Bolonje Mihajlo Ilić, s druge strane kod Crvene zvezde 17-godišnji Andrija Maksimović i kapiten Uroš Spajić.
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
SPORT
Legendarni Englez hvali Pavlovića: „Biće sve bolji“
Zvezda je doslovce razbila Partizan, nanela mu najteži poraz na njegovom terenu, a osim het-trika ŠErifa Endiajea, koji je posle 56 godina postao prvi fudbaler sa tri gola u jednom večitom derbiju, najviše se pisalo upravo o pomenutom mladom Maksimoviću.
Popularni „Zvezdin Mesi“ kog je Vladan Milojević „ubacio u vatru“ kao drugog bonusa, pokazao je da je vanserijski talenat i da je pred njim svetla budućnost, ukoliko nastavi vredno da radi i razvija se.
Sa 17 godina, tri meseca i 18 dana, potukao je rekord legendarnog Dejana Stankovića, kao drugog najmlađeg debitanta, dok je rekorder ostao Luka Jović.
Maksimović je upisao asistenciju i tako je ispisao istoriju kao najmlađi asistent.
Maksimović je definitivno bio svetla tačka, ali je zabrinjavajući podatak da su samo petorica domaćih fudbalera bili starteri u 174. večitom derbiju i to je nešto o čemu bi ljudi koji vode srpski fudbal, vode Zvezdu i Partizan morali u budućnosti da povedu računa...
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
SPORT
Čuveni Italijan „udario“ po Srbinu: „Ne sviđa mi se, ima slab karakter“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala