- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev o promeni nuklearne doktrine: Razmislite pre nego što pošaljete dronove i rakete na Rusiju

© Sputnik / Sergeй Kazak / Uđi u bazu fotografijaPriprema za lansiranje rakete RS-20
Priprema za lansiranje rakete RS-20 - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
Pratite nas
Odluku o upotrebi nuklearnog oružja doneće vrhovni komandant, dok će situacija zavisiti od procene različitih faktora, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Svaka situacija koja daje razlog da se pribegne nuklearnoj zaštiti mora se procenjivati u kombinaciji sa drugim faktorima, a odluku o upotrebi nuklearnog oružja doneće vrhovni komandant“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, komentarišući novu redakciju Osnova državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, koju je izneo predsednik Rusije Vladimir Putin.

Kako je istakao, o predloženim izmenama nuklearne doktrine Ruske Federacije koje se odnose na masovno lansiranje i prelazak granice Ruske Federacije vazdušno-kosmičkim sredstvima protivnika treba da razmišljaju, ne samo u Kijevu, već i svi neprijatelji Ruske Federacije koji guraju svet ka nuklearnoj katastrofi.
„Masovno lansiranje i prelazak naše granice vazdušno-kosmičkih sredstava protivnika, uključujući avione, rakete i bespilotne letelice, pod određenim uslovima, može postati osnova za upotrebu nuklearnog oružja. To je razlog za razmišljanje ne samo za truli neonacistički režim, već i za sve neprijatelje Rusije koji guraju svet ka nuklearnoj katastrofi“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin u sredu je na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom odvraćanju predložio da se razgovara o pitanju ažuriranja okvira državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala