- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Potresne scene u Železniku – košarkaš ostao bez svesti

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarka
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Pratite nas
Potresne scene viđene su tokom utakmice FMP-a i Cedevite u Železniku kada je Žiga Daneu, košarkaš gostujućeg tima, pao na zemlju i ostao bez svesti. Odmah je slovenački košarkaš iznet sa parketa, a klubom se potom oglasio i naveo da Daneu srećom nije zadobio težu povredu.
Ostalo je oko 20 sekundi do kraja utakmice, FMP već je osigurao pobedu, a onda je Žiga Daneu krenuo na „rampu“, zakačio je saigrača i potom pao direktno na glavu posle čega je nepomično ležao na parketu.
Slovenački košarkaš ostao je bez svesti, a lekarski tim odmah je uleteo i u nosilima odveo Daneua sa terena, dok ga je uplašena publika ispraća aplauzom.
Neki navijači počeli su i da plaču, a scene su bile zaista potresne.FMP je na kraju slavio rezultatom 75:62, ali rezultat je razumljivo pao u drugi plan.
Dan kasnije Cedevita je saopštila dobre vesti.
„Nakon jučerašnjeg pada u meču sa FMP-om Žiga Daneu je pregledan i tu je utvrđeno da udarac nije ostavio ozbiljne posledice i da je Žigino zdrvstveno stanje dobro. U ranim jutarnjim časovima Žiga je već bio u hotelu sa ostatkom saigrača. Nakon što dođe u Ljubljanu izvršiće se dodatni lekarski pregledi“, navodi se u saopštenju Cedevita Olimpije.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
SPORT
Novak ne mrda sa četvrtog mesta – šta dalje?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala