- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle fudbala – velika bura u tenisu: „Zanima ih samo novac – ako ne igramo kazniće nas“

© AP Photo / Alessandra TarantinoAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Pratite nas
Posle bure u fudbalskom svetu zbog opširnih formata takmičenja, potres se događa i u tenisu gde se zbog velikog broja pobunio Karlos Alkaras, a zatim i Aleksandar Saša Zverev, nemački teniser, koji smatra da Asocijaciju teniskih profesionalaca (ATP) zanima samo novac.
Fudbalske zvezde nedavno su najavile štrajk zbog velikog broja utakmica, a izgleda da su tim potezom dodatno ohrabrili i teniske zvezde koje se muče sa istim problem. U slučaju fudbalera probleme prave UEFA i FIFA, a u slulaju tenisera ATP.
„Tenis ima najdužu sezonu u profesionalnom sportu. Junajted kup počinje 27. decembra, a Masters u Torinu se završava 20. novembra. Ko igra završnicu Dejvis kupa, njemu sezona još duže traje. Nemamo vremena za odmor, da pripremimo telo, da razvijemo mišiće… Nemamo vremena da ne uzmemo reket ceo mesec i fizički se pripremimo za veoma dugu i tešku sezonu. Čim se vratimo sa odmora, moramo da odradimo dve do trinedelje priprema i već nas čeka igranje u Australiji“, rekao je Zverev.
Nemački teniser ruskog porekla ove godine odigrao je najveći broj mečeva, čak 73, ali to mu je donelo 56 pobeda odnosno drugo mesto na ATP listi. Međutim, uprkos tome gnev postoji.
„Moje telo je sada dobro, ali pitajte me to za sedam-osam godina. Možda drugačije odgovorim“, istakao je Zverev.
Napominje Saša da sa drugim igračima nije isti slučaj kao sa Novakom Đokovićem koji je osvojio sve i koji sada može da bira gde će igrati, a gde ne.
„Ako ste uspešni kao Federer ili Đoković, vi možete da smanjite broj turnira koje igrate. Ali ako ste ambiciozni i smatrate da još niste ostvarili potencijal, onda to nije opcija. Jer ATP tur ide dalje bez vas. Mislim da je previše obaveznih turnira, ali nas igrače niko ne pita“, ističe Zverev.
Drugi reket sveta upitan je zbog čega on i kolege ne pokušaju da nađu kompromis.
„ATP interesuje samo novac. Šta mi da uradimo? Da organizujemo bojkot? I šta posle! Bojkot nam nije dozvoljen, ako ne igramo turnire, kazne nas. Sa druge strane, ako želite da budete broj 1, da osvajate Gren slemove, morate da igrate“, objasnio je nemački teniser.
Prethodno je na istu temu govorio i Karlos Alkaras čiji je stav potpuno isti kao kod Zvereva. Većina tenisera razmišlja na isti način, ali nema govora o tome da bi nešto što se tiče kalendara moglo da se promeni.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
SPORT
Potresne scene u Železniku – košarkaš ostao bez svesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala