- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapadni mediji: Ukrajinska vojska izgubila Krasnoarmejsk kao logistički centar

© Tanjug / AP Photo/Evgeniy Maloletka, FileUkrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
Pratite nas
Položaj Oružanih snaga Ukrajine kod Krasnoarmejska je izuzetno težak, izjavio je za „Vašington post“ ukrajinski komandant tenkovske jedinice 68. brigade sa pozivnim Fizik.
„Uprkos činjenici da Krasnoarmejsk ostaje pod ukrajinskom kontrolom kao logistički centar, već se može nazvati izgubljenim“, rekao je on.
Ruske snage uspele su da preseku tri glavna puta, unište mostove ili napreduju dovoljno blizu da kontrolišu kretanje ukrajinske armije pomoću artiljerije i bespilotnih letelica, objasnio je oficir.
„Ne možemo da prikupimo dovoljno snaga i pešadije da izvršimo kontraofanzivu. Odnosno, prinuđeni smo da se sve vreme branimo i polako – ako nema načina da izbegnemo opkoljavanje ili nešto drugo – polako se povlačimo“, zaključio je Fizik.
„Vašington post“ razgovarao je i sa još jednim ukrajinskim vojnikom, koji je rekao da na frontu nedostaje municije. Na svake tri-četiri rakete koje ispaljuju ukrajinske oružane snage dolazi osam ruskih. A protiv ruskih avio-bombi uopšte nema leka, dodao je on.
Ruska vojska aktivno napreduje u Donbasu. Kako je izjavio sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu u intervjuu za televiziju „Rusija 24“, u avgustu i prvoj nedelji septembra oslobođeno je skoro hiljadu kvadratnih kilometara teritorije. Istovremeno, dnevno gine ili je ranjeno do dve hiljade ukrajinskih vojnika.
Ukrajinski vojnik priprema granate - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Mediji: Ukrajina „krvari“; Podrška SAD Kijevu koliko bude potrebno ne odgovara realnosti sukoba
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala