- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske nuklearne podmornice spremne da upotrebe najmoćnije i najrazornije oružje

© Foto : Ministarstvo odbrane RusijeNuklearna podmornica „Kazanj“
Nuklearna podmornica „Kazanj“ - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
Pratite nas
Najmoćnije i najrazornije oružje je u službi 25. podmorničke divizije ruske Tihookeanske flote, a spremnost za njegovu upotrebu je izuzetno visoka, izjavio je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije, admiral Aleksandar Moisejev.
Moisejev je na Kamčatki uručio orden Nahimova jedinici nuklearnih strateških podmornica Tihookeanske flote u skladu sa ukazom predsednika Rusije od 10. maja.
„Treba istaći da su ovo savremeni brodovi. To je potpuno drugi nivo tehnologije. Oružje odlikuje najveća tehnička pouzdanost. A da ne govorim o spremnosti za upotrebu oružja – izuzetno je visoka“, rekao je Moisijev.
Kako je dodao, 25. podmornička divizija već 50 godina primenjuje „najsloženije sisteme koje je čovečanstvo napravilo – nuklearne podmornice-krstarice koje su naoružane najmoćnijim i najrazornijim oružjem“. Po rečima Moisijeva, upravo to oružje osigurava bezbednost.
Podsećamo, u julu je korveta Tihookeanske flote „Soveršeni“ učestvovala u zajedničkim vežbama sa pomorskim snagama Kine. Manevri su održani u okviru rusko-kineskog zajedničkog patroliranja u Azijsko-pacifičkom regionu. Marinci Tihookeanske flote učestvovali su i u vežbama „Okean-2024“.
Nuklearna podmornica projekta Borej Knez Vladimir - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
RUSIJA
Ruske nuklearne podmornice pete generacije boriće se protiv robota
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala