- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski uticajni stručnjaci razmatraju oštar odgovor na akcije Zapada - Putin izuzetno oprezan

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2024
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin uvek je izuzetno oprezan kada je reč o odgovoru na akcije Zapada, mada ruski stručnjaci raspravljaju i o oštrim opcijama, rekao je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov televiziji Rusija 24.
„Imamo dovoljno stručnjaka – veoma, veoma autoritativnih – koji veoma aktivno diskutuju o ovoj temi, mislim da je to za sada dovoljno“, odgovorio je predstavnik Kremlja na pitanje da li je vreme da se na zvaničnom nivou počne diskusija o mogućem odgovoru na agresiju na Zapad.
Kao primer, sekretar za štampu šefa države naveo je nedavni intervju sa ekspertom za međunarodne odnose Sergejem Karaganovim, „koji je nastavio svoju čuvenu liniju” preventivnog nuklearnog udara kako bi se zastrašili potenicjalni protivnici Rusije.
„Imamo dosta takvih mišljenja, ali predsednik je uvek izuzetno oprezan sa tim“, naglasio je Peskov.
Zapadna štampa, kao i na zvaničnom nivou, sve više raspravlja o mogućnosti da se Ukrajini da odobrenje da koristi zapadne projektile dugog dometa koji mogu da dostignu ciljeve duboko na ruskoj teritoriji. Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je da, budući da same ukrajinske snage nisu u stanju da upravljaju tim sistemima, upotreba ovih raketa bi značila direktan sukob Rusije i zemalja NATO-a.
Karaganov, poznat po svom predlogu da se eskalacija dovede u prednuklearnu fazu kako bi se otreznile elite na Zapadu, podsetio je da bi udari duboko u Rusiju mogli da izazovu uzvratne napade na teritorije evropskih zemalja NATO-a. Prema njegovoj oceni, „još uvek postoji niz stupaca na lestvici eskalacije“ i „stvari mogu čak doći do nuklearnih udara“.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
RUSIJA
Putin upozorio: Posle ove odluke Zapada - NATO direktno ulazi u rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala