- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši analitičar CIA: Sloboda govora u Americi je ugrožena

© Sputnik / Maksim BlinovZgrada međunarodne novinske agencije "Rusija sevodnja"
Zgrada međunarodne novinske agencije Rusija sevodnja - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
Pratite nas
Represija nad ruskim medijima koji se vrši u Americi otkriva strah i nesigurnost umirućeg carstva, ocenio je bivši analitičar CIA i ekspert za borbu protiv terorizma Stejt departmenta Lari Džonson u izjavi za Sputnjik.
Podsetimo, SAD su optužile rusku televiziju RT da Ukrajina zbog njenog uticaja ne dobija dovoljno podrške u svetu i uvele su sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.
"Čekam da vidim da li će kazniti i mene, na primer, jer sam se usudio da se pojavim na RT i dam komentar. Ovo stvarno nema veze sa realnošću", rekao je Džonson, dovodeći istovremeno u pitanje uticaj TV mreže koju podržava Rusija a koja je prekinula sa radom u SAD 2022. godine.
Drugi analitičari smatraju da ovaj potez američkih vlasti ima za cilj da se pojača histerija povodom "Rusijagejta" uoči novembarskih predsedničkih izbora u SAD.
"Ni na vrhuncu Hladnog rata SAD nisu preduzimale ovakve mere prema medijima kao što je agencija TASS ili list 'Pravda' ", istakao je Džonson, dodajući da su tada SAD bile samouverene po pitanju snage lične slobode, odnosno nisu toliko sumnjale u sebe.
Ovo je samo znak koji ukazuje na odumiruće carstvo koje je prinuđeno da napada druge, istakao je on.
"Jedina stvar koja može da ukine slobodu govora je upravo ova vrsta represija. To je iracionalno i ponoviću, mislim da je znak slabosti i straha SAD. Odatle sve dolazi... Sjedinjene Države priznaju da ono sa čime se ne mogu da se nose jeste - istina", zaključio je Džonson.
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
RUSIJA
„Nisam uzalud živela“: Simonjan odreagovala na nove američke sankcije protiv ruskih medija
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala