- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva poručuje Londonu: Nećemo trpeti britanske špijune u Rusiji

© Sputnik / Vitaliy BelousovMinistarstvo spoljnih poslova Rusije
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Moskva poziva London da odustane od kontraproduktivne politike prema Rusiji, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Diplomata je istakla da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u potpunosti deli ocene koje je iznela Federalna služba Rusije u vezi sa aktivnostima britanskih „diplomata“ koje su daleko prešle granice predviđene Bečkim konvencijama.

„Moskva neće tolerisati aktivnosti prikrivenih britanskih obaveštajaca na ruskoj teritoriji. Naš beskompromisni stav po ovom pitanju biće formulisan u skladu sa interesima nacionalne bezbednosti. Pozivamo britansku stranu da odustane od kontraproduktivne i štetne neprijateljske politike na ruskom pravcu“, rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da će Rusija i ubuduće oštro i precizno reagovati na sve neprijateljske akcije Londona.
Ranije danas Federalna služba bezbednosti Rusije je saopštila da poseduje dokumente koji dokazuju da London koordiniše eskalaciju međunarodne vojno-političke situacije. Glavna struktura koja se bavi koordinacijom podrivanja situacije kada je reč o Rusiji i zemljama ZND je Direkcija za istočnu Evropu i centralnu Aziju pri Forin ofisu.
U saopštenju je navedeno i da je Rusija ukinula akreditacije za šest zaposlenih u britanskom diplomatskom predstavništvu u Moskvi zbog sumnje da su se bavili obaveštajno-subverzivnim aktivnostima.
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
RUSIJA
Kremlj: Ne razmatra se raskid diplomatskih odnosa s Londonom
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala