- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko bi mogao da nasledi Pešića?

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor Svetislav Pešić
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
Pratite nas
Svetislav Pešić više nije selektor Srbije, a to znači da sledi potraga za njegovim naslednikom. To je pitanje koje najviše golica maštu košarkaškim zaljubljenicima, a na prvu loptu na pamet pada nekoliko imena.
Uprkos velikim uspesima Svetislav Pešić neće više biti selektor reprezentacije Srbije, ali malo je poznato ko bi na tom mestu mogao da ga zameni.
Od trenera koji znanjem i renomeom mogu da iznesu tu ulogu prvi na pamet padaju Saša Obradović, Aleksandar Đorđević i Darko Rajaković. Naravno, tragedija koja je zadesila Dejana Milojevića uskrstila nam je nažalost svima pravo i mogućnost da ga gledamo na klupi nacionalnog tima.
Aleksandar Đorđević je trenutno selektor Kine, ima veoma jak ugovor sa Kinezima pa bi to moglo da predstavlja problem.
Saša Obradović vodi Monako, evroligaški tim, ali posle dogovora Fibe i Evrolige oko usklađivanja kalendara šanse svakako rastu. Međutim, sa druge strane, treba imati u vidu da su apetiti Monaka veliki i da takvoj ekipi treba trener koji je sto odsto fokusiran na klub.
Darko Rajaković je glavni trener NBA ekipe Toronto Raptorsa pa je pitanje da li bi on mogao da uskladi svoj rad u NBA sa obavezama u Fibinim takmičenjima.
Igor Kokoškov je već “potrošen” kao selektor, dok je na primer Aleksandar Džikić već zaposlen kao selektor Gruzije. Od talentovanih trenera možemo da izdvojimo Dušana Alimpijevića koji radi u Bešiktašu, kao i dvojicu Vladimira Jovanovića. Jedan je trenutno trener Spartaka iz Subotice dok je drugi završio saradnju sa Igokeom. Nenad Čanak je u Lijetkabelisu, a Petar Božić u London Lajonsima.
Možda bi opcija mogao da bude i Nenad Stefanović, čovek koji je sa mladom selekcijom Srbije do 18 godina ostvario uspeh i stigao do zlata u Nišu.
Mogu se tu svrstati i druga imena, stranih trenera, koja bi možda neki voleli da vide, poput Dejana Radonjića, Duška Ivanovića, Dimitrisa Itudisa, Andree Trinkijerija i drugih...
Na kraju istaknimo i da je Željko Obradović više puta rekao da je priča oko njega i reprezentacije završena.
Važan deo Pešićevog stručnog štaba bio je Ognjen Stojaković, pomoćni trener u Denver Nagetsima gde sarađuje usko sa Nikolom Jokićem. Bilo bi ga lepo videti i u narednom stručnom stabu jer je njegov doprinos u osvajanju srebra u Manili i bronze u Parizu bio zaista veliki.
Ko god da dođe na Pešićevo mesto - neće mu biti nimalo lako da popuni cipele majstora iz Pirota.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2024
SPORT
Čvrsta ruka Kineza – doživotna suspenzija zbog nameštanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala