- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan prodaje ispod cene

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićMateus Saldanja
Mateus Saldanja - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2024
Pratite nas
Partizan je u letošnjem prelaznom roku igrače procenjenih vrednosti od ukupno 12 miliona prodao za trostruko manju sumu.
A radi se o samo dva igrača.
Prvi je nogu povukao Samed Baždar, mladi reprezentativac Srbije, momak koji je godinama bio predstavljan kao budućnost crno-belih.
Sa neznatnim učinkom Baždar je napustio Partizan, a u momentu kada je njegova tržišna vrednost, prema specijalizovanom servisu Transfermarkt, iznosila četiri miliona evra, prodat je za 1,5 miliona u špansku Saragosu.
Transfermarkt, naravno, ne upisuje potencijalne klauzule i bonuse, po kojima je poznato poslovanje Partizana u prethodnim godinama, ali je sasvim sigurno da suma, pa i sa svim dodacima, ne može da dostigne realnu tržišnu vrednost igrača.
U Baždarevom slučaju takva opcija nije ni napomenuta na Transfermarktu.
Da stvar bude još gora, Partizan je svog prvog napadača iz prošle sezone, Mateusa Saldanju, igrača za koga je želeo da zaradi i dvocifren broj miliona evra, prodao za - siću!
Transfermarkt vrednost Saldanje procenjuje na osam miliona evra i navodi da ga je Partizan u mađarski Ferencvaroš prodao za svega tri miliona, uz 20 posto od narednog transfera.
Vredi napomenuti da je Saldanja vredeo pola miliona evra u momentu dolaska u Partizan, a da su ga crno-beli kupili za 1,3 miliona.
Uz dodatak da je doskorašnji kapiten Svetozar Marković, procenjen na tri miliona evra, prodat za upola manje u Viktoriju Plzenj, jasno je da Partizanovo trgovanje ne donosi novac koji bi trebalo, a koji je više nego potreban posle ispadanja iz evropskih takmičenja za ovu sezonu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala