- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Poljska odbila da izruči osumnjičenog za napad na Severni tok

© Foto : Nickolay Ryutin / © Nord Stream 2 Gasovod "Severni tok 2"
Gasovod Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2024
Pratite nas
Poljska je odbila da izruči Nemačkoj osumnjičenog za dizanje u vazduh ruskih gasovoda Severni tok i Severni tok 2, navodi se u istrazi nekoliko nemačkih medija i jednog danskog radija.
Kako se navodi, Berlin je 21. juna predao Varšavi evropski nalog za hapšenje Vladimira Ž., osumnjičenog za ovo krivično delo.
Prema izvorima u nemačkim bezbednosnim strukturama, poljsko Tužilaštvo je odmah jasno stavilo do znanja Nemačkoj da je spremno da odmah uhapsi osumnjičenog, kako nalaže zakonodavstvo Evropske unije. Međutim, odgovarajuće mere nisu usledile. Osim toga, na marginama vladinih konsultacija, Varšava je pokazala nedostatak želje da sarađuje po pitanju izručenja Vladimira Ž.
On je šestog jula napustio Poljsku i ima razloga da se veruje da je upozoren na opasnost. Lokalni zvaničnici su Nemcima rekli i da ne razumeju zašto bi uhapsili osumnjičenog, jer je on za njih heroj, navodi istraga.
Dakle, Poljska nije pokazala veliko interesovanje za istragu dizanja u vazduh Severnog toka, pošto su i Varšava i Kijev gasovode videli kao bezbednosnu pretnju, rezimirali su nemački mediji.
Mesto curenja gasa na gasovodu Severni tok u vodama Danske - Sputnik Srbija, 1920, 20.08.2024
RUSIJA
Moskva: Berlin treba da preda SB UN podatke o istrazi o eksplozijama na gasovodima „Severni tok“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala