- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu se sastao sa Vulinom i poslao važnu poruku Srbiji

© Foto : Ustupljeno SputnjikuAleksandar Vulin i Sergej Šojgu
Aleksandar Vulin i Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastali su se u Moskvi. Šojgu je na bilateralnom sastanku poručio da će Srbija na forumu „Armija 2024“ pronaći mnogo toga važnog i potrebnog za osiguravanje svoje bezbednosti.
„Siguran sam da ćete ovde pronaći mnogo zanimljivih, važnih i potrebnih stvari za osiguravanje bezbednosti Srbije i za dalji razvoj Oružanih snaga“, rekao je Šojgu.
On je zahvalio Vulinu što je prihvatio poziv da dođe na forum koji se trenutno održava u Moskvi.
Prema njegovim rečima, Rusiju i Srbiju vezuju stvarne konkretne akcije vezane za jačanje odnosa sa srpskim prijateljima i kolegama.
On se u ruskoj prestonici sastao i sa ministrom bezbednosti BiH Nenadom Nešićem.
Rusija nastavlja da pruža maksimalnu podršku srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, istakao je Šojgu.
„Cenimo vaše napore, napore rukovodstva Republike Srpske i Saveta ministara Bih za osiguravanje pariteta BiH u ukrajinskom sukobu, u pogledu zapadnih sankcija. Ovo je vaša treća poseta ove godine, što govori o vašoj usredsređenosti na rešavanje problema i pitanja sa kojima se suočavate i, naravno, govori o nivou saradnje koji postoji između naših zemalja“, rekao je sekretar Saveta bezbednosti tokom sastanka.
Iz kabineta Aleksandra Vulina saopšteno je da su on i Šojgu razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Srbiji i aktivnom učešću spoljnih snaga u veštačkom izazivanju napetosti u našoj zemlji. Potpredsednik Vlade se zahvalio ruskim bezbednosnim strukturama koje su upozorile rukovodstvo Srbije o pripremi masovnih nereda i pokušaju državnog prevrata.
Potpredsednik srpske vlade je istakao da je Srbija zahvalna Rusiji na kontinuiranoj podršci Beogradu u svim teškim pitanjima, na doslednom stavu nepriznavanja lažne države Kosovo kao i saradnji i pomoći srpskom narodu u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Vojska-2024“ održava se od 12. do 14. avgusta 2024. godine u Kongresno-izložbenom centru Patriot. Tokom manifestacije učesnicima će biti prikazani uzorci naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Sputnjik je strateški medijski partner foruma.
Sastanak savetnika predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurija Ušakova i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina  - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2024
SRBIJA
Vulin sa Putinovim savetnikom: Odnosi Srbije i Rusije nikad nisu bili iskreniji
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala