- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarkaši osvojili bronzu za Srbiju!

© Foto : FIBAKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju pobedom nad Nemačkom rezultatom 93:83.
Ne samo da se Srbija osvetila za poraz u finalu prethodnog Svetskog prvenstva održanog u Manili prošle godine, već je odigrala novu sjajnu utakmicu posle polufinala protiv Amerike, koje će sasvim sigurno ući u anale igre između obruča.
Srbija je sjajno otvorila utakmicu, povela je sa 11:5 posle tri minuta igre na krilima Avramovića i Jokića, a posle prve deonice prednost je iznosila 30:21.
Nemci su jurili razliku, Srbija je odolevala i sa osam poena viška je otišla na veliki odmor.
U nastavku je srpski tim stekao i dvocifrenu prednost, bilo je trojki na obe strane, a pred poslednji kvartal ekipa selektora Svetislava Pešića imala je devet poena razlike.
Rival je veoma agresivno ušao u finalnu četvrtinu, Srbija je imala odgovor na to, a na tri minuta do kraja Marinković je praktično stavio tačku na utakmicu trojkom donevši 15 poena viška za Srbiju.
Nemci su na kraju smanjili zaostatak, ali ni udvajanja ni agresivna odbrana nisu pomogli, Srbija je ostvarila pobedu sa 93:83 za osvajanje bronzane medalje.
Najbolji u timu Srbije bio je Nikola Jokić sa istorijskim tripl-dabl učinkom od 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija, bez izgubljene lopte, 19 poena je ubacio i Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović je dodao 16, Aleksa Avramović 13, Filip Petrušev 11, a Vanja Marinković deset dok se u strelce upisao još Ognjen Dobrić sa pet poena.
 Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
SPORT
Bronza za košarkašku Srbiju! Cabolov ostao bez medalje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje.
"Zaslužili ste zlato, hvala vam za bronzu! Čestitam i beskrajno hvala na svemu što ste uradili za Srbiju!", napisao je Vučić.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje.
"Izuzetno mi je zadovoljstvo da igračima, treneru Pešiću i stručnom štabu uputim najiskrenije čestitke povodom impresivnog uspeha i osvajanja bronzane medalje. Vaša igra, posvećenost i srce koje ste ostavili na terenu su pravi primer kako se bori za svoju zemlju", naveo je Dodik
Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević čestitao je danas reprezentativcima Republike Srbije u košarci osvajanje bronzane medalje.
"Bravo košarkaši! Pokazali ste fantastičnu igru, borbenost i srčanost. Celom svetu ste pokazali kako se bori za svoj narod i svoju otadžbinu. Srbija je zemlja košarke. Živela Srbija“, poručio je premijer Vučević.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala