- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Promena vlasti u Bangladešu – unutrašnja stvar te zemlje

© AFP 2023 / K M AsadProtestuющie vыvešivaюt nacionalьnый flag Bangladeš vo vremя šturma dvorca premьer-ministra Šeйh Hasinы v Dakke
Protestuющie vыvešivaюt nacionalьnый flag Bangladeš vo vremя šturma dvorca premьer-ministra Šeйh Hasinы v Dakke - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2024
Pratite nas
Promena političkih snaga na vlasti u Bangladešu je unutrašnja stvar te zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
„Istovremeno, u Moskvi računaju na to da će se politički procesi u toj prijateljskoj zemlji što pre vratiti u ustavne okvire“, ističe se u saopštenju.
Kako se dodaje, očekuje se da će u Bangladešu uskoro biti formirana prelazna vlada. Situaciju u zemlji trenutno kontroliše vojska, podseća ruska strana.
Prema informacijama ruske ambasade u Daki, državljani Rusije nisu povređeni tokom današnjih nereda u Bangladešu.
Ambasada Rusije takođe je preporučila Rusima da razmotre mogućnost vraćanja u Rusiju u svetlu mogućeg nastavka protesta u zemlji i formiranja prelazne vlade.
Premijer Bangladeša Šejh Hasina ranije je podnela ostavku i napustila zemlju u svetlu nereda koji su zahvatili zemlju. Ona je zatražila azil u Velikoj Britaniji. U njenoj pratnji je sestra koja već ima britansko državljanstvu. Tokom današnjih nereda u Bangladešu poginulo je najmanje 56 ljudi.
Neredi u Bangladešu - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2024
SVET
Nemiri u Bangladešu, predsednica vlade podnela ostavku
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala