- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda dovela veliko pojačanje – za Ligu šampiona!

© Foto : NIKOLA MITICFelisio Milson
Felisio Milson - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2024
Pratite nas
Felisio Milson, reprezentativac Angole, postao je novo pojačanje Crvene zvezde.
Od krilnog napadača iz Angole Felisia Milsona u Crvenoj zvezdi očekuje se mnogo, a ugovor je potpisan na četiri godine.
„Za sada imam utisak da je sve kako treba, lepo sam dočekan, uzbuđen sam i jedva čekam da sve počne. Dobio sam dosta poruka od Zvezdinih navijača. Zaista mi se sviđa stadion. Najvažnije mi je da pomognem timu, ali uvek sam srećan kada na terenu mogu da driblam i igram jedan na jedan, to me ispunjava. Radiću kako bih pomogao ekipi što više mogu. Gledao sam dosta Zvezdinih utakmica, ali je večiti derbi poseban“, rekao je Milson.
Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, objasnio je kakva su očekivanja od reprezentativca Angole.
„Veoma sam zadovoljan što smo potpisali igrača koji nam dolazi iz Makabi Tel Aviva - Milsona. Pratili smo ga dugo, čitavu prošlu sezonu. Odigrao je na visokom nivou, postigao sedam golova i zabeležio 13 asistencija. Bio je jedan od najboljih igrača, kako Makabija, tako i cele izraelske lige. To je igrač kog smo tražili, profil fudbalera koji će mnogo značiti našoj ekipi. Verujem da će se u Crvenoj zvezdi dobro snaći i odigrati i bolje od onoga što je prikazao u Makabiju“, istakao je Mrkela.
Objasnio je potom i šta su crveno-beli videli u Milsonu.
„Tražili smo brzog igrača, fudbalera koji može da napadne prostor, Milson je takav igrač. Snalazi se dobro i na malom prostoru, a ima odličnu brzinu, koja će doprineti “ubojitosti“ našeg tima“, naglasio je Mrkela.
Ključni razlog dolaska Angolca je Liga šampiona.
„Doveden je upravo zbog toga i zbog domaćeg prvenstva i Evrope, igrač je koji može i na jednom i na drugom planu da nam donese dodatni kvalitet“, zaključio je Mrkela.
Milson je rođen 1999. godine, a karijeru je gradio u Portugaliji, Rusiji i Turskoj, da bi potom otišao u Makabi Tel Aviv gde se najviše i istakao. Za taj klub odigrao je 27 utakmica na kojima je postigao sedam golova. Bio je jedan od najboljih igrača u prvenstvu Izraela.
Maja Ognjenović - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
SPORT
Maja Ognjenović za Sputnjik: Moje poslednje takmičenje u dresu Srbije – san je da bude zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala