- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

„Singerica“ koju je Srbija čekala

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIFilip Mladenović
Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
Pratite nas
Potez koji je možda i najviše osvežio reprezentaciju Srbije na utakmici protiv Engleske je bio ulazak Filipa Mladenovića. Poput singerice je delovao po levoj strani terena i, utisak je, podigao nivo igre našeg tima u odnosu na vreme dok je Filip Kostić bio u postavi.
Ispostavilo se da je ta prinudna izmena donela mnogo toga dobrog Orlovima u igri, ali i lošeg jer se ispostavilo da je time Kostić završio šampionat.

Selektor Dragan Stojković ima sasvim dostojnu zamenu u vidu Mladenovića koji je, prema mišljenju mnogih, bio jedan od najboljih pojedinaca u celom našem timu. Nije tu bilo nekih odigravanja petom, probacivanja lopte protivniku kroz noge, driblinga od kojih zastaje dah... ali jeste bilo učinkovite, konkretne i svrsishodne igre. I to baš.

Ubacivao se po levoj strani, bio aktivan, opasan po gol protivnika, a opet dovoljno agilan da zakrpi i defanzivne zadatke kao kada se vratio 25 metara u sprintu i uzeo loptu ispred Galagera.
Poput singerice, nije se zaustavljao, već je samo vezao. I očigledno je da ćemo ga gledati u toj ulozi još na ovom Evropskom prvenstvu.
Svemu u prilog idu i brojke. Naime, Mladenović je na terenu proveo 53 minuta, zabeležio je ukupno 28 dodavanja, od toga je 86 odsto bilo tačno i bez greške.
Dobio je osam duela, čak 63% svih duela u koje je ulazio.
Zaista je imao veliki uticaj na igru Srbije i, imaći u vidu Kostićevu povredu, očigledno je da će Mladenović biti još prilike da pokaže šta zna.
Pokazao se Mladenović kao veoma vredan fudbal, čovek koji ima dobar centaršut, koji podseća na one nekadašnje bekove i to je nešto što, u timu koji poseduje umetnike poput Dušana Tadića ili Sergeja Milinković-Savića, više nego potrebno.
Možda je Mladenovićeva tajna u odnosu na druge igrače, posebno na Kostića, to što je od neke 2018. i dresa Lehije iz Gdanjska, potom i Legije iz Varšave, pa i sada Panatinaikosa, važan deo svojih timova, jedan od najvažnijih, konstantno igra, u formi je i stiče se utisak da može da pretrči 20 kilometara po utakmici ako je to potrebno.
Ne samo da je zasenio Kostića, već i Živkovića, kasnije i Birmančevića koji su delovali po drugoj strani napada. Da je Vlahović imao malo više sreće, mogao je da upiše i asistenciju posle odličnog centaršuta u samom finišu utakmice.
Odlična partija Mladenovića. Samo tako treba da nastavi i Piksi o levoj strani napada, ali i odbrane, ne treba previše da brine.
Ima ko da „šije“.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2024
EURO 2024
Srbija bez Kostića u nastavku Evropskog prvenstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala