- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Oduzimanje pasoša Skotu Riteru pokazalo da su SAD policijska država

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
Pratite nas
Oduzimanje pasoša bivšem američkom obaveštajcu i vojnom analitičaru Skotu Riteru je još jedan primer toga da su se Sjedinjene Američke Države pretvorile u policijsku državu, Rusija protiv toga ništa ne može da preduzme u pravnom smislu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Prema njegovim rečima, Skot Riter nije ruski građanin, niti je tražio rusko državljanstvo i zato se sa pravnog stanovišta ništa ne može uraditi.
„Ali, našu ocenu nije teško pogoditi. Ovo je još jedan primer, uz mnogobrojne druge, koji potvrđuje da su Sjedinjene Države koje sebe nazivaju liderom demokratije u celom svetu, odavno postale policijska država“, naglasio je Lavrov.
Bivši američki obaveštajac Skot Riter saopštio je da mu je po nalogu Stejt departmenta oduzet pasoš prilikom ukrcavanja u avion, te je zbog toga sprečen da otputuje u Rusiju na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu.
Stejt department je povodom vesti o incidentu sa Riterom saopštio za Sputnjik da ne može da komentariše status pasoša američkog građanina.
Trojicka kula, Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
RUSIJA
„Pomahnitala kampanja“: Oglasio se Kremlj o oduzimanju pasoša Skotu Riteru
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala