- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Dvostruki standardi i licemerje: Kina reagovala na kritike SAD povodom saradnje sa Rusijom

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaKina
Kina - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države pružaju vojnu pomoć Ukrajini, ali kritikuju normalnu saradnju Rusije i Kine – to je licemerje i tipičan primer dvostrukih standarda, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Van Venbin.

„Amerika pruža vojnu pomoć Ukrajini bez presedana i pritom iznosi nesonovane optužbe na račun normalne trgovinsko-ekonomske saradnje Kine i Rusije. To je tipičan primer dvostrukih standarda, izuzetno licemeran i krajnje neodgovoran“, rekao je diplomata povodom optužbi SAD na račun Pekinga da navodno isporučuje Rusije materijale za proizvodnju oružja.

Prema njegovim rečima, Kina je odgovorna po pitanju izvoza oružja, uključujući izvoz civilnih dronova.
„Kina uvek zauzima promišljen i odgovoran stav po pitanju izvoza vojnih proizvoda, strogo kontroliše izvoz proizvoda dvostruke namene, uključujući i izvoz civilnih dronova“, napomenuo je portparol.
Podsećamo, ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken tokom radne posete Kini izrazio zabrinutost u vezi sa podacima da Kina navodno isporučuje vojnu opremu Rusiji.
Kineska strana je više puta isticala da Peking nije strana sukoba u Ukrajini, te da vesti o navodnoj isporuci oružja Rusiji nisu istinite.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala