- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak i Andrej su na Uskrs oduševili pravoslavni svet /video/

© AP Photo / Darko VojinovicNovak Đoković i Andrej Rubljov
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
Pratite nas
Na Uskrs 2022. godine u Beogradu se odigralo fantastično finale Srbija Opena između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova. Srpski as svom ruskom prijatelju tada je dao jaje, usledilo je kucanje, a pobednik je dobio da prvi servira na meču.
Nije te 2022. godine uspeo Novak Đoković da Uskrs proslavi titulom u svom rodnom gradu, ali će ostati upamćeno da je Rus upisao jednu od najvećih pobeda u karijeri na Dorćolu i to posle tradicionalnog kucanja jajima.
Beogradska publika sa oduševljenjem je dočekala pravoslavno finale koje se odigravalo na dan velikog praznika, a scena koja se odigrala na mreži prepričava se i prepričavaće se.
Rubljov je pobedio, ali je napravio lep gest i Novaku prepustio da servira.
Sudija je bio oduševljen Novakovom idejom da se meč otvori na takav način, kao i Andrej koji je imao dodatno razloga da slavi kasnije kada je odneo pobedu. Ruski teniser vrlo dobro je upoznat sa ovim običajem jer se isti praktikuje i u njegovoj domovini pa se zbog toga osećao kao kod kuće.
To je nažalost bilo poslednje izdanje turnira u Beogradu. Godinu dana kasnije održan je Srpska open u Banjaluci, a titulu je osvojio Dušan Lajović.
Kucanje jajima na fudbalskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2024
SPORT
Uskrs je uvek Uskrs, lopta je uvek lopta, ali – ljudi nisu uvek ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala